Økologisk VIN FRA Italien

Berioli

ØKOlogi fra familien i umbrien

Vin fra Umbrien - Midt i Italien​

Vinhuset Berioli ligger i den centrale del af Italien, nærmere bestemt i Umbrien. Her er klimaet typisk varmere end i den nordlige del, men knap så hedt som i den sydlige del. Det giver vine med et vist syreindhold og smag af moden frugt, men knap så sødmefyldte vine, som dem vi kender fra Syditalien.

Her kan vindyrkningstraditionerne spores helt tilbage til Etruskerne for 3.000 år siden – Berioli har været i gang siden starten af 1900.

Hvidvinene er baseret på Grechetto druen, der betyder ”den lille græker” med reference til druens oprindelige ophav, som kan findes i de meste af Italien, men har sin hjemmebane i Umbrien. Berioli dyrker også druen Chardonnay, som  anvendes til én af husets hvidvine.

Økologisk produceret

Stedet drives som et klassisk familieforetagende af parret Roberto og Cristina Berioli med hjælp fra børnene Matteo og Assunta samt deres respektive familier.

I 2014 påbegyndte familien overgangen til økologisk produktion og med lanceringen af 2017 årgangen af topvinen Spiridione er hele sortimentet nu økologisk certificeret.

Husets rødvine er baseret på Merlot, der har gode betingelser i den kalk- og lerholdige jord i Umbrien. Samtidig fornægter nærheden til Toscana sig heller ikke med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som er to andre druer i rødvinsproduktionen.
Berioli fadlagring
Berioli - udsigt til vingården
Berioli økologiske vindruer

Vores anbefaling:

TUNG ØKOLOGISK TOPVIN!

Spiridione fra 2017 er Berioli husets flagskib, der fra 2017 årgangen også er økologisk produceret.

Dyrket på kalkholdige marker med et vist lerlag der giver gode betingelser for Merlot-druen.

Druerne er håndplukket og fermenteres på ståltanke. Dernæst lagres vinen mindst 18 måneder på franske egetræsfade (225 liters barriques), før den sidste lagring sker på flaske.

Vinen er rubinrød med en dyb karakter med smagsnoter af mørke kirsebær, krydderi, kaffe og mørk chokolade.

Alle vinene fra Berioli:

VIL DU HØRE FRA OS?
Tilmeld dig vores mailingliste for gode tilbud, smagninger, nye vine etc. Så skriver vi til dig engang imellem – og vi spammer ikke din mailboks.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?