Haut de Riquets, Frankrig

Biodynamisk vin fra Frankrig

Vores anden franske producent Les Haut de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. 

 

Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.  På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem.

 

Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!

Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin.

Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi. 

 

 

Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – men vinen er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Husets topvine

Le Cacheniou: Vi elsker den lille høne fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig.

Det her er husets funky vin, der er mousserende og lavet efter principperne for naturvin. 

Den er på 90% Cabernet Sauvignon samt 10% Merlot. Produktionen er på minimale 1500 flasker i 2016.

Duft af friske bær. Frugtig smag med en god syre og let sødme, og dermed perfekt som aperitif eller til en dessert. Serveres ved 10 grader. Mmmm.

Orchis er tophvidvinen fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig. 

Den er produceret på 100% Sauvignon Blanc fra 20 år gamle vinstokke.

Orchis er ufiltreret og med en vis kompleksitet. Noter af eksotisk frugt og citrus samt en snert af flint. En helt fantastisk hvidvin!

Druerne håndplukkes og vinen gærer naturligt. Der tilsættes et minimum af sulfitter. Produktionen er minimal med kun 1.100 flasker i 2018.