Les Chais du Port du La Lune:
Kreativt urban winery!

Port du la Lune er et andet navn for byen Bordeaux. Det er her, at Laurant Bordes for et par år siden startede produktionen af nogle helt fantastiske rødvine – i en bunker i Bordeaux. Laurant er vokset op i en familie bestående af vinproducenter, og havde mere end 10 årgange bag sig, da han besluttede sig for at starte et nyt projekt op: Produktion af vin, der hvor det drikkes.
Les Chais du Port du La Lune - Fransk naturvin

De bedste druer og de mest kreative tanker mødes

Les Chais du Port de la Lune startede i 2014 som et projekt i hans lejlighed, hvor han sideløbende med sit job som ønolog udviklede de første vine. Siden tog det fart og i dag producerer Les Chais mere end 15 forskellige varianter. Vi har taget de fleste hjem, for det er virkelig lækker naturvin!

Alle har det til fælles, at Laurant vælger de bedste druer ud, som matcher de tanker og ideér han har om den vin, som han ønsker at producere. Kreativiteten kan få frit spil, fordi Les Chais du Port de la Lune ikke er bundet af de samme druer og marker år efter år. 

Les Chais du Port de la Lune - Naturvin fra Frankrig
Smukkeste naturvin etiketter fra Port de la Lune - Naturvin fra Frankrig

“High end garage blends”

Blends – eller vin, hvor druesorter er bladet sammen – er ofte i Danmark forbundet med lav kvalitet.

Vi mødte Laurant fra Les Chais du Port du La Lune i sommeren 2022 og blev straks forelsket i fortællingen: “Jeg havde ønsket at lave min egen vin i årevis”, siger Laurent Bordes og fortæller, at hans erfaringer er, at det i Californien og New Zealand er nemt at købe druer, og high-end garagevin er almindeligt. I Frankrig derimod er det ikke normal praksis at købe druer – normalt ejer man markerne selv.

Men Laurant var klar på at udfordre branchen og startede som nævnt med i en årrække at udvikle mikrocuvéer i sin lejlighed. Venner og bekendte smagte på hans vin, og var klar til at købe den, og således ansporeret var Le Chais en realitet.

Laurant har ikke en ambition om at lave Bordeaux-stile eller positionere sig som en konkurrent til Bordeaux-vine. Han vil kun lave mikrocuvéer med blandinger, der er ud over det sædvanlige – og iøvrigt vine med få eller ingen tilsætninger, bortset fra lidt sulfitter.

Les Chais du Port de la Lune - Så bliver der presset naturvin!
Naturvin fra Frankrig - Hent din naturvin i København!

Naturvin på økologiske eller biodynamiske druer

Laurant har slået sig sammen med en række drueproducenter i Bordeaux med det til fælles, at de alle arbejder økologisk eller biodynamisk – eller mod økologisk og biodynamisk produktion. Alle druer høstes skånsomt i hånden.

I selve produktionen af vinen arbejder Laurant mod at tilsætte så få sulfitter som muligt – for at lade druerne træde tydeligt frem. Der tilsættes dog ofte et minimum af sulfitter til vinene for at styre gæringen.

Vi er meget begejstrede for resultatet – og har fået lov at hente et begrænset udvalg af hans vine hjem.

Hvert år laver Laurant nye vine med nye etiketter af lokale dygtige kunstnere, så finder du en favorit, så skal du slå til hurtigt – for vinene bliver ikke produceret igen.