Biodynamisk vin fra Frankrig

Les Hauts de Riquets

Les Hauts de Riquets - biodynamisk vin

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. 

Dyrkningen er biodynamisk og økologisk certificeret og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.  På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem.

Sortimentet består af en række vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

Biodynamisk vin med minimal tilsætning af sulfitter

Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Fra klassisk til funky!

Sortimentet spænder bredt – fra den meget klassiske hvidvin Amourette og til den vilde eksotiske ufiltrerede Orchis, som er en fantastisk oplevelse, hvis man kan lide det mindre klassiske. Blandt de røde vine laver Ivan de lettere rødvine som Diablerie – skovtrolden – som har lagret på stålfade, samt den tungere La Mugette, som har lagret på eg. 

Blandt de mere eksperimenterende vine er Dulce, som er en helt unik oplevelse – det er ufiltreret clouded hvidvin med lidt restsukker og tydelige noter af modne æbler og den kan nydes før og efter maden.  Endelig producerer Ivan den labrusco inspirerede vin Le Cacheniou, som er en usædvanlig let perlende rødvin.

Vi har også smagt et par vine, som er lagret i lerfade – og de faldt ikke i vores smag, så dem har vi ikke taget hjem 🙂

Alle vinene fra Les Hauts de Riquets:

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?