NATURVIN FRA FRANKRIG

L'ile Rouge

Antonin fra Lile Rouge

Antonin elsker naturvin og udfordrer bordeaux!

Naturvin fra Frankrig

Vores første franske producent L’ile Rouge er en helt fantastisk producent af naturvine. Vi er lidt øst for Bordeaux og besøgte Antonin i sommeren 2020. Han har de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og den sjældnere Castets. Dyrkningen er økologisk og alt foregår i hånden. På sigt ønsker Antonin at anskaffe sig en hest – men aldrig en traktor.

 

Det er en sjældent udbudt vin, som vi har fået mulighed for at tage hjem – og der er tale om engangspartier, da L’ile Rouge er en meget lille producent. Hans naturvine er helt fantastiske og anbefales af de førende vinbutikker i Bordeaux.


Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Meget begrænset produktion

Produktionen af vindruerne foregår økologisk og i tapningen er alt omhyggeligt planlagt. F.eks. anvendes ikke pumper til at få vinen fra tanke til tønder, da der i pumpen kan være mikropartikler, som kan give bismag og grobund for bakterievækst, som man normalt kan slå ihjel med sulfitter.

Antonin har indtil videre produceret Grand Terre, som er husets absolutte topvin, samt den lettere Petit Terre – som er skøn afkølet. Desuden har han opdyrket den sjældne drue Castets, som indgår i rødvinene Confluence og  Rescapés.

I sine tidlige dage smagte naturvin af rød saft iblandet en klump gær fra De Danske Spritfabrikker – når du smager vinene fra L’ile Rouge, så vil du opleve, at naturvin har nået nye fantastiske højder!

Som sagt: Det er en meget lille producent, og der kommer ikke mere, så bestil hurtigt.

Lile Rouge - Smagning
Lile Rouge - Fadlagring
Lile Rouge - Opbevaring i grotten

vores anbefaling:

naturvin i balance

Confluence fra L’ile Rouge i Bordeaux, Frankrig. Confluence er en blanding af den sjældne og eksklusive drue Castets samt Merlot, og den er lagret på egetræsfade.

Rødvinen har en smuk struktur, fyldig og fed og med lang eftersmag. Den er ren natur, men har slet ikke den gærede og funky smag, som naturvin ofte har.

Alle vinene fra L'ile Rouge:

VIL DU HØRE FRA OS?
Tilmeld dig vores mailingliste for gode tilbud, smagninger, nye vine etc. Så skriver vi til dig engang imellem – og vi spammer ikke din mailboks.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?