Naturvin fra Frankrig

L’ile Rouge

L'ile Rouge​ - Naturvin fra Frankrig

L’ile Rouge er vores første franske producent – en helt fantastisk producent af naturvine! Vi er lidt øst for Bordeaux og besøgte Antonin i sommeren 2020. Han har de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og den sjældnere Castets. Dyrkningen er økologisk og alt foregår i hånden. På sigt ønsker Antonin at anskaffe sig en hest – men aldrig en traktor.

Det er en sjældent udbudt vin, som vi har fået mulighed for at tage hjem – og der er tale om engangspartier, da L’ile Rouge er en meget lille producent. Hans naturvine er helt fantastiske og anbefales af de førende vinbutikker i Bordeaux.

Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Naturvin når nye niveauer

Produktionen af vindruerne foregår økologisk og i tapningen er alt omhyggeligt planlagt. F.eks. anvendes ikke pumper til at få vinen fra tanke til tønder, da der i pumpen kan være mikropartikler, som kan give bismag og grobund for bakterievækst, som man normalt kan slå ihjel med sulfitter.

Antonin har indtil videre produceret Grand Terre, som er husets absolutte topvin, samt den lettere Petit Terre – som er skøn afkølet. Desuden har han opdyrket den sjældne drue Castets, som indgår i rødvinene Confluence og  Rescapés.

I sine tidlige dage smagte naturvin af rød saft iblandet en klump gær fra De Danske Spritfabrikker – når du smager vinene fra L’ile Rouge, så vil du opleve, at naturvin har nået nye fantastiske højder!

Som sagt: Det er en meget lille producent, og der kommer ikke mere, så bestil hurtigt.

Fra tung rødvin til boblende Petillant Natural

Den tungeste af naturvinene fra Lile Rouge er Gran Terre og Confluence, som har lagret på egefade. Der er tale om store vine med fantastisk struktur.

Og der er kælet for detaljerne. For eksempel er Confluence er en blanding af den sjældne og eksklusive drue Castets samt Merlot, og den er lagret på egetræsfade. Rødvinen har en smuk struktur, fyldig og fed og med lang eftersmag. Den er ren natur, men har slet ikke den gærede og funky smag, som naturvin ofte har.

I den lettere genre finder vi Masclaret, som er en let sommerrødvin lagret på stålfade. Og den meget populære Petit Terre, som også er lagret på stålfade. 

Til sommeren laver Lile Rouge en Petillant Natural, som har sine egne lette bobler – en fantastisk lækker pet nat.

Alle vinene fra L'ile Rouge​

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?