Weingut Mohr, Tyskland

Vin fra Tyskland

Vores første tyske producent Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.


Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling.


Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Økologisk produceret

Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur.

Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.

Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter.

De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Husets topvine

Weingut Mohr producerer et lille sortiment af eksklusive enkeltmarksvine. Her kan du opleve Riesling i meget høj klasse! 

Enkeltmarks Riesling – føres på Michelin restauranter!

Håndplukkede druer fra de stejle skråninger ned imod Rhinen. Fermenterer naturligt på små egefade og ståltanke.

En gylden vin med aromaer og smag af gule tørrede frugter. Noter af kamille, honning og flint. Relativ lang eftersmag.

Rheingau Spätlese 2019 har en fantastisk sødme og balanceret kompleksitet.

Elsker du sød Riesling fås det ikke bedre.

Senhøstet Riesling med lavt udbytte og naturlig gæring, der giver lækre søde vine med et højt indhold af restsukker.

Smagsnoter af modne frugter, æbler og abrikos. En kraftig og intens smagsoplevelse.