Økologisk vin fra Tyskland

Weingut Mohr​

Vin fra skiferholdige jorde

Vores første tyske producent Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.

Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling.

Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Mod den næste guldmedalje!

Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur.

Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.

Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter.

De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Jochen arbejder ambitiøst mod den næste økologiske guldmedalje – og laver suveræne økologiske vine!

Økologisk vin på Michelin niveau

Sortimentet fra Mohr spænder bredt. I toppen af sortimentet findes enkeltmarksvinene Lorcher Krone, Lorcher Bodental-Steinberg og Lorcher Schlossberg “34”, som er lavet på vinstokke fra 1934.

Lorcher Krone føres blandt andet på Michelinrestauranten Frederikshøj i Århus. Vinen er lavet på håndplukkede druer fra de stejle skråninger ned imod Rhinen, og druerne fermenterer naturligt på små egefade og ståltanke. Det er en gylden vin med aromaer og smag af gule tørrede frugter. Noter af kamille, honning og flint. Relativ lang eftersmag.

I den anden ende af spektret fører vi de suveræne og meget populære Riesling og Pinot Noir vine. Og som en særlig ting har vi også Eiswein i shoppen, som er presset på druerne, når de har fået deres først frost.

Mohr producerer også et helt billigt sortiment, som ikke falder i vores smag, så dem fører vi ikke.

Alle vinene fra Mohr: