Santa Lucia, Italien

Vin fra Norditalien

Tenuta Santa Lucia Vinery er beliggende i det nordlige Italien i regionen Emilia-Romagna. Vi befinder os i den del, der vender ud imod Adriaterhavet (Romagna).

Økologisk produceret

Santa Lucia er et traditionelt familiefirma, der er grundlagt tilbage i 1960’erne. I slutningen af 90’erne omlægges produktionen til vinfremstilling efter økologiske og biodynamiske principper, samt fokus på lokale druesorter.

Santa Lucia's topvine

Sassignolo rødvinen er topvinen, som er fremstillet på 100% Sangiovse. Denn drue kender de fleste fra Toscana, hvor den er den eneste drue i bl.a. Brunello-vinene. 

Sassignolo er en kraftbasse med en alkoholprocent på 15%, men er stadig blød og lækker med noter af mørke bær og peber.

Det er en Riserva, og har først været 6 måneder i ståltanke. Dernæst er den lagt 14 måneder på egefade, før den sidste lagring sker på flaske i 12 måneder.

For de hvide vine er druesorterne interessante! Både hvidvinen og den mousserende vin i vores sortiment er fremstillet på den ukendte drue Famoso.

Famoso var indtil for få år siden næsten uddød. Men en lille gruppe producenter i Emilia-Romagna valgte at genplante en række marker med denne lokale drue.

Famoso giver karakteristiske vine med en markant blomsterduft, noter af eksotiske frugter og relativt lavt syreindhold.