Gaia 2021

kr. 149,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Gaia 2021 – Naturvin fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig på biodynamiske druer. 

Gaia er i den græske mytologi jordens gudinde og vinen er netop lagret på græske amfora krukker.

Den er på 100% Malbec (håndplukkede) og lagret på amfora for at skabe en let og elegant og tanin-fattig vin.

Derfor er det også en noget lettere og frugtig vin – god til at nyde også uden mad.

Serveres ved 15-17 grader.

Der er kun tilsat 17 mg sulfitter – og det er meget lidt – så den kategoriseres som naturvin i Frankrig, hvor grænsen er på 30 mg.

Vinen er certificeret såvel biodynamisk som økologisk.

Ivan producerer sine vine med så lidt indblanding som muligt, og dette er en herlig naturvin!

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Lagret på amfora

Land:

Frankrig

Certificering:

Økologisk og biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

17 mg/L

Lagring:

Amfora krukke

Drue:

Malbec

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Gaia 2021?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!