La Muguette 2016

kr. 179,00

Bland 6 flasker og spar 15%
Click & Collect indenfor 2 timer
Fragt fra DKK 29,-

La Muguette 2016 – Økologisk og biodynamisk vin fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig.

Husets kraftbasse på primært Merlot fra 30-35 år gamle vinstokke samt en smule Cabernet Franc. Druerne håndplukkes og vinen lagrer 10 måneder på gamle egefade. I 2016 blev der produceret 3.000 flasker.

Velsmagende og livlig rødvin. Farven er mørk og Merlot-druen smager tydeligt igennem med krydrede noter. Vinen har potentiale til at lagre videre i 10-15 år.

Serveres ved 15-17 grader til kraftigere kød- eller vegetarretter.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Krydrede noter

Land:

Frankrig

Certificering:

Biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

Lagring:

Egetræ

Drue:

60% Merlot
40% Cabernet Franc

Mere fra samme producent:

Hvem producerer La Muguette 2016?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?