Maldestro
2020

kr. 89,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 10%

Click & Collect indenfor 2 timer

Fragt fra DKK 29,-

Maldestro 2019 – Økologisk hvidvin fra Berioli.

Maldestro 2019 fra Berioli er en let, ung og drikkevenlig økologisk hvidvin på Chardonnay druen lagret på ståltanke.

Berioli producerede for første gang denne hvidvin på Chardonnay i 2018, og er nu fulgt op med en 2019 årgang, men har produceret mosten i mange år, da den anvendes til husets mousserende vin.

Passer godt til lette retter som salat, pastaretter, mager fisk eller som kold aperitif.

Lidt om vinen:
Smagsnoter:
Italiensk chardonnay!

Land:

Italien

Certificering:

Økologisk

Producent:

Berioli

Sulfitter:

Drue:

Chardonnay
Hvem er producenten?

Vinhuset Berioli ligger i den centrale del af Italien, nærmere bestemt i Umbrien. Her er klimaet typisk varmere end i den nordlige del, men knap så hedt som i den sydlige del. Det giver vine med et vist syreindhold og smag af moden frugt, men knap så sødmefyldte vine, som dem vi kender fra Syditalien.
Her kan vindyrkningstraditionerne spores helt tilbage til Etruskerne for 3.000 år siden – Berioli har været i gang siden starten af 1900. Hvidvinene er baseret på Grechetto druen, der betyder ”den lille græker” med reference til druens oprindelige ophav, som kan findes i de meste af Italien, men har sin hjemmebane i Umbrien. Berioli dyrker også druen Chardonnay, som anvendes til én af husets hvidvine.

Økologisk produceret
Stedet drives som et klassisk familieforetagende af parret Roberto og Cristina Berioli med hjælp fra børnene Matteo og Assunta samt deres respektive familier. I 2014 påbegyndte familien overgangen til økologisk produktion og med lanceringen af 2017 årgangen af topvinen Spiridione er hele sortimentet nu økologisk certificeret.
Husets rødvine er baseret på Merlot, der har gode betingelser i den kalk- og lerholdige jord i Umbrien. Samtidig fornægter nærheden til Toscana sig heller ikke med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som er to andre druer i rødvinsproduktionen.

Mere fra samme producent:

-> Udforsk udvalget nedenfor

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?