Assmannshäuser Alte Reben 2019

kr. 239,00

Bland 6 flasker og spar 15%
Click & Collect indenfor 2 timer
Fragt fra DKK 29,-

Mohr Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken, Alte Reben 2018 – Økologisk rødvin fra det tyske vinhus Mohr .

Toppen af tysk rødvin – på gamle vinstokke!

På de berømte marker Assmannshäuser Höllenberg – lige omkring hvor Rhinen slår sit 90 graders knæk, henter Mohr sine druer til denne vin. Området giver gode vækstbetingelser for Pinot Noir (Spätburgunder), da skråningerne giver en perfekt vinkel imod solen ligesom Rhinen reflekterer varme og solstråler imod vinstokkene. Jordbunden af kvarts og skiffer er samtidig med til at holde på varmen.

Mohr Assmannshäuser Höllenberg Alte Reben er produceret på de ældste vinstokke. Det giver en klassisk vin for området med duft og smag af røde bær, bl.a. kirsebær, hindbær og jordbær. De 10 måneders fadlagring på små tønder af tysk eg giver samtidig noter af røg og læder.

Er drikkeklar nu, men kan gemmes og modne yderligere de næste 4-6 år.

Bør serveres let køligt ved 14-16 grader og kan matche kraftigere retter og lagrede oste.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Eksklusiv Pinot Noir

Land:

Tyskland

Certificering:

Økologisk

Producent:

Mohr

Sulfitter:

Lagring:

Egetræ i 8 måneder

Drue:

Pinot Noir

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Assmannshäuser Alte Reben 2019?

Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.
Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling. Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Fokus på økologi!
Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur. Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.
Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter. De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?