L. Schlossberg “34” 2021

kr. 249,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 15%
Click & Collect indenfor 2 timer
Fragt fra DKK 29,-

Mohr Lorcher Schlossberg Riesling “34” Trocken – Økologisk hvidvin fra Tyskland

Toppen af tysk riesling og tidligere årgange vinder på EcoWin 2019!

Husets top-riesling på druer fra vinstokke helt tilbage fra 1934 (heraf ”34” i navnet), der anses som nogle af de ældste i Rheingau.

Schlossberg markerne ligger omkring byen Lorch i Rheingau, hvor Mohr har hjemme, og hvor jorden oftest går i arv og sjældent handles.

De meget stejle skråninger gør at druerne kun kan håndplukkes. Efter afstilkning macererer druerne i den kølige most i 4 dage hvorved der afgives smag og enzymer. Efter presning fermenterer mosten naturligt hvorefter halvdelen af vinen lagres på små egefade mens den anden halvdel er på ståltanke.

Det giver en gylden vin med aromaer af tørret abrikos, og moden fersken samt nuancer af honning og røg.

Mohr Lorcher Schlossberg serveres kølig ved 8-10 grader til f.eks. stegt lyst kød, fisk og skaldyr samt sushi.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Vinstokke fra 1934!

Land:

Tyskland

Certificering:

Økologisk

Producent:

Mohr

Sulfitter:

Lagring:

Ståltank

Drue:

Riesling

Mere fra samme producent:

Hvem producerer L. Schlossberg “34” 2021?

Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.
Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling. Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Fokus på økologi!
Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur. Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.
Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter. De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?