Naturvin smagekasse

DKK 779,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 10%

Click & Collect indenfor 2 timer

Fragt fra DKK 29,-

Fransk naturvin smagekasse – Alle vores naturvine fra Lîle Rouge i Bordeaux.

SPAR 20% PÅ NATURVIN SMAGEKASSE!

Alle vinene i smagekassen er fra det lille franske vinhus Lîle Rouge i det sydøstlige Frankrig mellem Bergerac og Bordeaux. Vingården drives af Antonin og Lea der de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og Castets. Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. En meget lille og spændende producent af naturvin.

Petite Terre 2019 – en let frugtig og ligetil rødvin. Den er naturgæret i flasken, så den skal iltes let inden den drikkes.

Les Rescapés 2017 er på ren Merlot og lagret på egetræsfade i de kalkfyldte grotter på Bordeaux egnen.

I smagekassen finder du også Confluence fra 2019, som er en blanding af den sjældne Castets-drue (1/3) samt Merlot (2/3). En tung vin der har lagret på egefade. Husets måske bedste vin!

L’oublie 2019 som er produceret 100% på “den glemte drue” Castets. Det er ny vin fra Lîle Rouge og første gang, at vi ser Castets i en ren udgave.

Et funky islæt i form af Petillant Naturel 2019 der er friske naturlige rosé-bobler der passer perfekt til en varm sommerdag.

Endelig en Masclaret 2020, let og lækker frugtjuice med kort maceration og lagret på stål – ingen forstyrrende egetræ her, og perfekt til lette retter 🙂

Dette er naturvin, som du ikke har smagt det før – vinene produceret eksklusivt i meget små mængder. Derfor vil vi for nogle af vinenes vedkommende desværre ikke være i stand til at få dem hjem igen i samme årgange.

Bemærk at fra 2019 årgangen er alle vinene certificeret med det nye franske naturvinsmærke “Vin Méthode Nature” der bl.a. sikrer håndplukkede og økologisk certificerede druer, ingen eller minimal tilsætning af sulfitter, ligesom der ikke må manipuleres med vinen med f.eks. filtrering eller omvendt osmose. Tidligere årgange er “konventionel produceret”, dvs. Les Rescapés 2017 ovenfor, selvom der er anvendt økologiske principper i produktionen. Læs mere om naturvin her.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Next gen naturvine

Land:

Frankrig

Certificering:

Naturvin

Producent:

L’île Rouge

Sulfitter:

Drue:

Castets, Merlot

L’ile Rouge er en helt fantastisk producent af naturvine. Vi er lidt øst for Bordeaux og besøgte Antonin i sommeren 2020.
Han har de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og den sjældnere Castets. Dyrkningen er økologisk og alt foregår i hånden.
På sigt ønsker Antonin at anskaffe sig en hest – men aldrig en traktor.
Det er en sjældent udbudt vin, som vi har fået mulighed for at tage hjem – og der er tale om engangspartier, da L’ile Rouge er en meget lille producent. Hans naturvine er helt fantastiske og anbefales af de førende vinbutikker i Bordeaux.
Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Meget begrænset produktion
Produktionen af vindruerne foregår økologisk og i tapningen er alt omhyggeligt planlagt. F.eks. anvendes ikke pumper til at få vinen fra tanke til tønder, da der i pumpen kan være mikropartikler, som kan give bismag og grobund for bakterievækst, som man normalt kan slå ihjel med sulfitter.
Antonin har indtil videre produceret Grand Terre, som er husets absolutte topvin, samt den lettere Petit Terre – som er skøn afkølet. Desuden har han opdyrket den sjældne drue Castets, som indgår i rødvinene Confluence og Rescapés. I sine tidlige dage smagte naturvin af rød saft iblandet en klump gær fra De Danske Spritfabrikker – når du smager vinene fra L’ile Rouge, så vil du opleve, at naturvin har nået nye fantastiske højder! Som sagt: Det er en meget lille producent, og der kommer ikke mere, så bestil hurtigt.

Mere fra samme producent:

-> Udforsk udvalget nedenfor

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?