Orchis 2021

kr. 159,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Orchis 2021 – Naturvin på økologisk og biodynamisk certificerede druer fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig.

Topvinen fra Hauts de Riquets marscereret i 20 dage og er derfor en orangevin. Den er produceret på 100% Sauvignon Blanc fra 20 år gamle vinstokke. Druerne håndplukkes og vinen gærer naturligt. Der tilsættes et minimum af sulfitter – blot 20 mg/l, hvilket er meget lidt – og derfor går vinen under betegnelsen naturvin i Frankrig. 

Orchis er ufiltreret og med en vis kompleksitet. Noter af eksotisk frugt og citrus samt en snert af flint. Vinen er drikkemoden nu, men har også potentiale til at lagre 5-10 år.

Serveres ved 8-10 grader, og lækker som aperitif eller med retter baseret på fisk, kylling og andet lyst kød.

Læs mere om vores besøg hos Les Hauts de Riquets i vores wine stories her

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Naturgæret eksotisk!

Land:

Frankrig

Certificering:

Økologisk og Biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

20 mg/L

Lagring:

20 dages på skindet

Drue:

Sauvignon blanc

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Orchis 2021?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!