Ortrugo 2022

kr. 149,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 15%
Click & Collect indenfor 2 timer
Fragt fra DKK 29,-

Ortrugo – Ufiltreret orange naturvin – naturligt gæret fra Il Vei i Emilia Romagna i det nordlige Italien.

Helt fantastisk fund af en naturvin!

Den største del af Il Veis vine sælges til lokale restauranter og butikker, hvor de sælger pr. liter – det bliver tappet i store 50 liters ballonflasker. Det er sjældent at vi får lejlighed til at købe disse vine, som oftest forbliver i lokalområdet.

Vinen tappes under gæringen og saften udfører en sekundær gæring på flaske. Der dannes kuldioxid i flasken, som forhindrer oxidation af vinen. Så der tilsættes aldrig sulfitter ved aftapning. Alle deres vine er mærket ”frizzante” – og nogle af dem bobler let ved åbning, nogle gør ikke. Det er den sekundære gæring i flasken, der bestemmer dette.

Det er en fantastisk afbalanceret orangevin, som virkelig åbner sig op efter lidt tid i glasset – og op til flere dage efter!

Lavet på den lokale drue ortrugo med smagsnoter af citrus og abrikos. Vinen er naturlig gæret og er tilsatte et minimum af sulfitter ved presning.

Serveres forfriskende køligt!

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Natur orange

Land:

Italien

Certificering:

Økologisk

Producent:

Il Vei

Sulfitter:

37 mg/l

Lagring:

20 dage på skindet

Drue:

Ortrugo

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Ortrugo 2022?
Il Vei er en lille familieejet vingård beliggende i en lille landsby ved navn Piozzano, der ligger mellem Genova og Milano. Vi fandt frem til Il Vei, fordi en af vores gode restaurantkunder havde smagt vinen for en del år tilbage. Og bare ville have os til at tage den hjem.

Her er virkelig tale om et fantastisk fund af en vinproducent. Den største del af deres vine sælges til lokale restauranter og butikker, hvor de sælger pr. liter – det bliver tappet i store 50 liters ballonflasker. Samtidig eksporterer de deres vine til kvalitetsbevidste kunder i Japan. Det er sjældent at vi får lejlighed til at købe disse vine, som oftest forbliver i lokalområdet. Vores faktura havde nummer 3 – og det er vel at mærke fortløbende numre siden start.

Der er aldrig anvendt kunstgødning og kemikalier på deres jorde. Familien laver vine efter den traditionelle lokale metode, hvor vinen tappes under gæringen og saften udfører en sekundær gæring på flaske. Således dannes kuldioxid i flasken som forhindrer oxidation af vinen. Så der tilsættes aldrig sulfitter ved aftapning. Alle deres vine er mærket ”frizzante” – og nogle af dem bobler let ved åbning, nogle gør ikke. Det er den sekundære gæring i flasken, der bestemmer dette, men for en sikkerheds skyld er de alle mærket ”frizzante”.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?