Petite Terre 2021

kr. 159,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Petite Terre 2021 – Naturvin fra L’île Rouge i Bordeaux, Frankrig.

Fantastisk fransk naturvin produceret uden tilsætning af sulfitter og andre hjælpemidler.

Petite Terre 2021 er en let rødvin produceret på ren Merlot. Druerne er høstet i hånden og vinen er aftappet ved hjælp af tyngdekraften for at sikre en så ren proces som muligt, dvs. uden anvendelse af pumpe.

Rødvinen er frisk og frugtig med fine og lette taniner, duft af kostald og sommervåd jord, tør og ligetil og egner sig godt som aperitif og til lette retter.

Det er en naturvin, når det er allerbedst. Den har ikke de her gærede noter, som noget naturvin kan have. Den er virkelig i en klasse for sig – let og dansende elegant!

Nydes bedst ved 16 grader, altså lettere afkølet.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Lækker våd jord

Land:

Frankrig

Certificering:

Naturvin – Vin Méthode Nature

Producent:

L’île Rouge

Sulfitter:

Ingen tilsatte sulfitter

Lagring:

Ståltank

Drue:

100% Merlot

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Petite Terre 2021?

L’ile Rouge er en helt fantastisk producent af naturvine. Vi er lidt øst for Bordeaux og besøgte Antonin i sommeren 2020.
Han har de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og den sjældnere Castets. Dyrkningen er økologisk og alt foregår i hånden.
På sigt ønsker Antonin at anskaffe sig en hest – men aldrig en traktor.
Det er en sjældent udbudt vin, som vi har fået mulighed for at tage hjem – og der er tale om engangspartier, da L’ile Rouge er en meget lille producent. Hans naturvine er helt fantastiske og anbefales af de førende vinbutikker i Bordeaux.
Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Meget begrænset produktion
Produktionen af vindruerne foregår økologisk og i tapningen er alt omhyggeligt planlagt. F.eks. anvendes ikke pumper til at få vinen fra tanke til tønder, da der i pumpen kan være mikropartikler, som kan give bismag og grobund for bakterievækst, som man normalt kan slå ihjel med sulfitter.
Antonin har indtil videre produceret Grand Terre, som er husets absolutte topvin, samt den lettere Petit Terre – som er skøn afkølet. Desuden har han opdyrket den sjældne drue Castets, som indgår i rødvinene Confluence og Rescapés. I sine tidlige dage smagte naturvin af rød saft iblandet en klump gær fra De Danske Spritfabrikker – når du smager vinene fra L’ile Rouge, så vil du opleve, at naturvin har nået nye fantastiske højder! Som sagt: Det er en meget lille producent, og der kommer ikke mere, så bestil hurtigt.

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!