Rescapés 2017

kr. 185,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Rescapés 2017 – Naturvin fra L’île Rouge i Bordeaux, Frankrig.

Fantastisk fransk naturvin!

Rescapés 2017 er en ren Merlot fra årgangen 2017 med en yderst beskeden produktion på bare 1.637 flasker. Den er lavet på 100% Merlot drue og lagret på egetræsfade i de kalkfyldte grotter på Bordeaux egnen. Druerne er høstet i hånden, og vinen har lagret i 18 måneder. Den er aftappet ved hjælp af tyngdekraften for at sikre en så ren proces som muligt, dvs. uden anvendelse af pumpe.

Rødvinen har en flot dybrød farve, en smuk struktur og bløde tanniner. Smagen er fyldig med en blød og mild eftersmag.

Bør serveres ved omkring 14 grader og iltes optimalt set en times tid før servering.

Bemærk at omstillingen til økologi hos L’île Rouge blev påbegyndt i 2016, så det er først med 2019 årgangen at vinene er økologisk certificerede. Der er altså indtil videre tale om en konventionel produceret vin selvom der er anvendt økologiske principper i produktionen.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Bløde milde tanniner

Land:

Frankrig

Certificering:

Ikke certificeret

Producent:

L’île Rouge

Sulfitter:

Ingen tilsatte sulfitter

Lagring:

Egetræ

Drue:

100% Merlot

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Rescapés 2017?

L’ile Rouge er en helt fantastisk producent af naturvine. Vi er lidt øst for Bordeaux og besøgte Antonin i sommeren 2020.
Han har de seneste år opdyrket et par små marker med druerne Merlot og den sjældnere Castets. Dyrkningen er økologisk og alt foregår i hånden.
På sigt ønsker Antonin at anskaffe sig en hest – men aldrig en traktor.
Det er en sjældent udbudt vin, som vi har fået mulighed for at tage hjem – og der er tale om engangspartier, da L’ile Rouge er en meget lille producent. Hans naturvine er helt fantastiske og anbefales af de førende vinbutikker i Bordeaux.
Vinen opbevares efter tapning i en kalkstensgrotte, hvor temperaturen er konstant omkring d. 16 grader. Grotten blev udhulet under bygningen af Bordeaux, hvor byen havde brug for kalksten fra de omkringliggende bakker. Vi har besøgt grotten, som ligger lige ud til en lille skovsø med egen badebro og bådhus. Det fås ikke smukkere.

Meget begrænset produktion
Produktionen af vindruerne foregår økologisk og i tapningen er alt omhyggeligt planlagt. F.eks. anvendes ikke pumper til at få vinen fra tanke til tønder, da der i pumpen kan være mikropartikler, som kan give bismag og grobund for bakterievækst, som man normalt kan slå ihjel med sulfitter.
Antonin har indtil videre produceret Grand Terre, som er husets absolutte topvin, samt den lettere Petit Terre – som er skøn afkølet. Desuden har han opdyrket den sjældne drue Castets, som indgår i rødvinene Confluence og Rescapés. I sine tidlige dage smagte naturvin af rød saft iblandet en klump gær fra De Danske Spritfabrikker – når du smager vinene fra L’ile Rouge, så vil du opleve, at naturvin har nået nye fantastiske højder! Som sagt: Det er en meget lille producent, og der kommer ikke mere, så bestil hurtigt.

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!