Spiridione 2017

kr. 199,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Spiridione 2017 – Økologisk rødvin fra Berioli.

Spiridione Colli del Trasimeno DOC Merlot Riserva Bio fra 2017 er Berioli husets flagskib, der fra 2017 årgangen også er økologisk produceret.

Dyrket på kalkholdige marker med et vist lerlag der giver gode betingelser for Merlot-druen.

Druerne er håndplukket og fermenteres på ståltanke. Dernæst lagres vinen mindst 18 måneder på franske egetræsfade (225 liters barriques), før den sidste lagring sker på flaske.

Spiridione 2017 – Økologisk rødvin fra Berioli er rubinrød med en dyb og kraftig karakter.

Smagsnoter af mørke kirsebær, krydderi, kaffe og mørk chokolade.

Velegnet til bl.a. rødt kød, vildt og andet, hvor den kraftige vin kan matche maden.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Topvin med tung eg

Land:

Italien

Certificering:

Økologisk

Producent:

Berioli

Sulfitter:

Lagring:

Egetræ

Drue:

Merlot

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Spiridione 2017?

Vinhuset Berioli ligger i den centrale del af Italien, nærmere bestemt i Umbrien. Her er klimaet typisk varmere end i den nordlige del, men knap så hedt som i den sydlige del. Det giver vine med et vist syreindhold og smag af moden frugt, men knap så sødmefyldte vine, som dem vi kender fra Syditalien.
Her kan vindyrkningstraditionerne spores helt tilbage til Etruskerne for 3.000 år siden – Berioli har været i gang siden starten af 1900. Hvidvinene er baseret på Grechetto druen, der betyder ”den lille græker” med reference til druens oprindelige ophav, som kan findes i de meste af Italien, men har sin hjemmebane i Umbrien. Berioli dyrker også druen Chardonnay, som anvendes til én af husets hvidvine.

Økologisk produceret
Stedet drives som et klassisk familieforetagende af parret Roberto og Cristina Berioli med hjælp fra børnene Matteo og Assunta samt deres respektive familier. I 2014 påbegyndte familien overgangen til økologisk produktion og med lanceringen af 2017 årgangen af topvinen Spiridione er hele sortimentet nu økologisk certificeret.
Husets rødvine er baseret på Merlot, der har gode betingelser i den kalk- og lerholdige jord i Umbrien. Samtidig fornægter nærheden til Toscana sig heller ikke med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som er to andre druer i rødvinsproduktionen.

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!