Toppobianco 2018

kr. 119,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 15%
Click & Collect indenfor 2 timer
Fragt fra DKK 29,-

Toppobianco 2018 – Økologisk hvidvin fra Berioli.

Toppobianco Umbria IGT Grechetto Bio 2018 er økologisk produceret på 100% Grechetto druer, der er blandt de dominerende hvidvinsdruer i Umbrien.

Høsten foregår ved håndkraft, og fermentering sker på ståltanke.

Modsat storebroren Vercanto lagrer Toppobianco ikke på egetræsfade.

Vinens syre slår således mere igennem med smagsnoter af citrusfrugter og grønne æbler.

Matcher lettere retter med pasta, fisk m.v.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Citrus og grønne æbler

Land:

Italien

Certificering:

Økologisk

Producent:

Berioli

Sulfitter:

Lagring:

Drue:

Grechetto

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Toppobianco 2018?

Vinhuset Berioli ligger i den centrale del af Italien, nærmere bestemt i Umbrien. Her er klimaet typisk varmere end i den nordlige del, men knap så hedt som i den sydlige del. Det giver vine med et vist syreindhold og smag af moden frugt, men knap så sødmefyldte vine, som dem vi kender fra Syditalien.
Her kan vindyrkningstraditionerne spores helt tilbage til Etruskerne for 3.000 år siden – Berioli har været i gang siden starten af 1900. Hvidvinene er baseret på Grechetto druen, der betyder ”den lille græker” med reference til druens oprindelige ophav, som kan findes i de meste af Italien, men har sin hjemmebane i Umbrien. Berioli dyrker også druen Chardonnay, som anvendes til én af husets hvidvine.

Økologisk produceret
Stedet drives som et klassisk familieforetagende af parret Roberto og Cristina Berioli med hjælp fra børnene Matteo og Assunta samt deres respektive familier. I 2014 påbegyndte familien overgangen til økologisk produktion og med lanceringen af 2017 årgangen af topvinen Spiridione er hele sortimentet nu økologisk certificeret.
Husets rødvine er baseret på Merlot, der har gode betingelser i den kalk- og lerholdige jord i Umbrien. Samtidig fornægter nærheden til Toscana sig heller ikke med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som er to andre druer i rødvinsproduktionen.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?