Vercanto
2018

kr. 125,00

På lager

Bland 6 flasker og spar 10%

Click & Collect indenfor 2 timer

Fragt fra DKK 29,-

Vercanto 2018 – Økologisk hvidvin fra Berioli.

Vercanto Colli del Trasimeno DOC Grechetto Bio 2018 er Berioli vinhusets topvin indenfor hvidvine.

Den er økologisk produceret på de lokale Grechetto druer, der har sin primære udbredelse i Umbrien.

Druerne plukkes ved håndkraft og typisk i slutningen september, da Grechetto druens tykke skaller tillader en lidt senere høst.

Fermenteringen sker i ståltanke, hvorefter vinen lagres på mellemstore franske fade (500 liters tonneaux) i 5 måneder.

Strågul farve og intens aroma af eksotiske frugter samt et strejf af vanille og eg. En vis syre, men dog med en god balance.

Drikkes nu, men kan gemmes nogle år. Vil kunne matche en del retter med fisk og pasta, samt lidt lettere kødretter.

Lidt om vinen:
Smagsnoter:
Strejf af vanille og eg

Land:

Italien

Certificering:

Økologisk

Producent:

Berioli

Sulfitter:

Drue:

Grechetto
Hvem er producenten?

Vinhuset Berioli ligger i den centrale del af Italien, nærmere bestemt i Umbrien. Her er klimaet typisk varmere end i den nordlige del, men knap så hedt som i den sydlige del. Det giver vine med et vist syreindhold og smag af moden frugt, men knap så sødmefyldte vine, som dem vi kender fra Syditalien.
Her kan vindyrkningstraditionerne spores helt tilbage til Etruskerne for 3.000 år siden – Berioli har været i gang siden starten af 1900. Hvidvinene er baseret på Grechetto druen, der betyder ”den lille græker” med reference til druens oprindelige ophav, som kan findes i de meste af Italien, men har sin hjemmebane i Umbrien. Berioli dyrker også druen Chardonnay, som anvendes til én af husets hvidvine.

Økologisk produceret
Stedet drives som et klassisk familieforetagende af parret Roberto og Cristina Berioli med hjælp fra børnene Matteo og Assunta samt deres respektive familier. I 2014 påbegyndte familien overgangen til økologisk produktion og med lanceringen af 2017 årgangen af topvinen Spiridione er hele sortimentet nu økologisk certificeret.
Husets rødvine er baseret på Merlot, der har gode betingelser i den kalk- og lerholdige jord i Umbrien. Samtidig fornægter nærheden til Toscana sig heller ikke med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som er to andre druer i rødvinsproduktionen.

Mere fra samme producent:

-> Udforsk udvalget nedenfor

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?