L'oublié 2019

Loublie 2019 – Naturvin på den sjældne drue Castets fra L’île Rouge i Bordeaux, Frankrig.

Loublie 2019 betyder på dansk: “Den glemte”. I Bordeaux er vinproducenterne underlagt strenge regler for, hvad de må dyrke for at opnå den klassiske “classification”. Her møder vi mainstreamdruerne, og der har ikke været plads til de mere sjældne druer. Producenten Antonin fra L’île Rouge i Bordeaux er gået tilbage i historien og har genplantet den originale og forholdsvis eksklusive drue Castets, som der eksisterer mindre end én hektar af i Frankrig. Det er en meget lille næsten sort drue, som giver et meget lille udbytte – hvilket også kan være en af grundene til, at den ikke er kommet med i familien af volumendruer. L’île Rouge må derfor ikke skrive, at vinen er fra Bordeaux, men alene “Vin de France” – hvilket Antonin ser som en anerkendelse!

Det er første gang, at L’île Rouge producerer en vin udelukkende på Castets.

Resultatet er en fantastisk naturvin produceret uden tilsætning af sulfitter og andre hjælpemidler. Vinen er lagret på egetræsfade i 12 måneder i de kalkfyldte grotter på Bordeaux egnen. Druerne er høstet i hånden og aftappet ved hjælp af almindelig tyngdekraft for at sikre en så ren proces som muligt, dvs. uden anvendelse af f.eks. pumpe.

Rødvinen har en meget dybrød farve, en smuk struktur, med en klar og balanceret smag.

Vinen er mærket med det nye franske naturvinsmærke “Vin Méthode Nature” der bl.a. sikrer håndplukkede og økologisk certificerede druer, ingen eller minimal tilsætning af sulfitter, ligesom der ikke må manipuleres med vinen med f.eks. filtrerering eller omvendt osmose. Altså får du en vin med mindst mulig indblanding.

Der er produceret 1035 flasker i alt.

DKK 179,00

På lager

Smagsnoter:

På sjældne druer

LAND

Frankrig

Certificering:

Naturvin

Drue:

100% Castets

producent:

L’île Rouge

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?