Hvad er forskellen på konventionel, økologisk og biodynamisk vin?
Den primære forskel i produktionen af vin handler om, hvorvidt der er anvendt pesticider og kunstgødning i dyrkningen af druerne.
Anvendelsen af hjælpestoffer adskille også de forskellige produktionstyper.
Der er sulfitter i såvel økologisk som biodynamisk vin.
Men hvorfor er der overhovedet sulfitter i vin?
Naturligt forekommende: Der vil altid være en naturlig forekomst af sulfitter i vin, der dannes i små mængder under den alkoholiske gæring. Med mindre man forsøger at filtrere det væk eller fjerne det kemisk, vil det være en del af vinen.
Tilsatte sulfitter: Sulfitter tilsættes for at konservere vinen og dermed sikre dens holdbarhed ligesom det forhindrer efter- eller vildgæring. Det handler altså om, at vinen ikke ændrer karakter efter den har forladt vingården.

Konventionel vin
- Kunstgødning tilladt
- Brug af pesticider
- 55 hjælpestoffer tilladt
- Sulfitter tilladt
Konventionel vin er den vin, som vi alle kender og som har været det gængse produkt i årtier.
Her er ingen krav eller begrænsninger i forhold til anvendelse af pesticider til bekæmpelse af ukrudt, skadedyr og svampe ligesom der må gødes med kemisk-fremstillet kunstgødning.
Der må anvendes en lang række enzymer og syntetiske klaringsmidler, samt andre hjælpestoffer i vinfremstillingen som ikke kræver deklarering (listen indeholder over 55 stoffer).
Det eneste, der skal deklareres, er om vinen indeholder sulfitter/svovl, hvor der i EU er fastsat en max. grænse på 150 mg/L for rødvin og 200 mg/L for hvidvin.
Der ikke er nogen maksimal grænse for hvad vinen må opvarmes til.
Vinmarker, som overgår til økologisk produktion, vil først efter 3 år kunne oppebære EU’s økologi mærkning. I perioden under omlægning, hvor reglerne for økologisk produktion efterleves, vil vinen blive betegnet som konventionel vin. Disse vine hjemtager vi også og informerer om, at de produceres efter økologiske principper.