Biodynamisk vin

Stort udvalg af biodynamisk vin fra små producenter

Månefaser og kohorn? Biodynamisk vin har ry for at være lidt hokus pokus. Noget med at grave kohorn ned for at få god jordenergi. Men der er en god grund til det. Hornene var i sin tid fyldt op med kokassemøj til gødning af jorden. Det virker.

vores anbefaling:

naturgæret og eksotisk

Tophvidvinen Orchis fra Les Hauts de Riquets i Sydfrankrig er lavet på 100% Sauvignon Blanc fra 20 år gamle vinstokke. Druerne håndplukkes og vinen gærer naturligt. Der tilsættes et minimum af sulfitter. Produktionen er minimal med kun 1.100 flasker i 2018.
Dette er en fremragende biodynamisk vin!

biodynamisk vin:

clean

RENE VINE

Kun økologisk, biodynamisk og naturvin

HOS DIG HURTIGT

Hent selv i Kbh – eller få bragt ud fra DKK 29,-

Eksklusive vinhuse

Håndplukket udvalg fra fem små dedikerede vinhuse

TRYGT KØB

Høj score på Trustpilot
– Vi bytter hvis du ikke er tilfreds! 

Hvad er biodynamisk vin?

Biodynamisk vin er ligesom økologisk vin produceret uden brug af pesticider og kunstgødning. 

I biodynamisk produktion tilføjer man en åndelig dimension hentet fra Rudolf Steiners principper om f.eks. at følge en biodynamisk kalender, hvor universets kosmiske kræfter indregnes.

Kravene til anvendelse af hjælpestoffer er skærpet – der må blot anvendes 14 tilladte tilsætningsstoffer:

  • Ingen kunstgødning
  • Ingen pesticider
  • Kobber og svovl tilladt
  • 14 hjælpestoffer tilladt
  • Sulfitter tilladt
  • Såkalender følger månens faser

Biodynamisk vinproduktion giver mulighed for at lave nogle helt fantastiske vine, hvor sulfitindholdet er minimeret, og hvor druerne i særdeleshed træder frem.

Samtidig kan man anvende sulfitter til at stoppe gæringen, så man trods alt har lidt styr på eventuel uønsket eftergæring.

Biodynamisk vin kan virke lidt hokuspokus agtigt, men en række anerkendte producenter har i mange år skabt stor vin via de biodynamiske principper – også uden nødvendigvis altid at skilte med det.

De fleste producenter anvender Demeter-mærket, som er garanti for at vinen er biodynamisk. Der kan være andre lokale mærkninger, som angiver biodynamisk produktion, men Demeter er det mest udbredte. Kravene til det maksimale indhold af sulfitter adskiller sig ikke markant i forhold til økologisk produktion (max. 110 mg/L for rødvin og max. 140 mg/L for hvidvin). Vinen må dog maksimalt opvarmes til 35 grader ved biodynamisk produktion. Husdyrgødningen skal være fra økologisk landbrug.

Vi har en masse dejlige biodynamiske vine på lager – du kan læse om vores anbefaling ovenfor, og finde dem, som du kan lide, på shoppen .

Hvor kan jeg smage?

Nyd eller køb BIODYMANISK vin her

Vi sælger kun vores vine til restuaranter og forhandlere, som vi elsker. De lægger passion og ære i at servere det bedste for deres kunder. Du kan også altid købe online.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?