Økologisk vin direkte til dig fra biowine.dk. Altid tilbud på økologisk vin og levering i København og resten af landet

Klar på økologisk vin?

Biowine gi´r dig biodynamisk vin, samt økologisk vin og naturvin direkte fra udvalgte mikroproducenter!

Bland selv økologisk vin
- Lige nu anbefaler vi:

Tag en smagekasse:

Happy customers,
happy life

Vi gør os umage og leverer den bedste oplevelse til vores kunder. Vi bliver rigtig glade, når I kvitterer med en anmeldelse på Trustpilot.

4,8 / 5,0

Rene
vine

Kun økologisk, biodynamisk
og naturvin

Hos dig
hurtigt

Hent selv i Kbh
– eller få bragt ud fra DKK 29,-

Eksklusive
vinhuse

Håndplukket udvalg fra
små dedikerede vinhuse

Trygt
køb

Høj score på Trustpilot
– Vi bytter hvis du ikke er tilfreds! 

Hvad er økologisk vin?

Pesticider? Nej tak! Produktion af vin er gennem årene blevet mere og mere effektiv ved brug af sprøjtemidler. Det er effektivt og øger udbyttet med 30-40% i forhold til at lade være. Vil du undgå pesticider er løsningen ligetil – uden at det går ud over kvaliteten: Økologisk vin!

Hvad må man i økologisk vinproduktion?

Økologi handler overordnet set om forholdene imellem de levende organismer og omgivelserne. Miljøet omfatter både de livløse omgivelser – klima, jordbundsforhold, geologi – og den levende del af omgivelserne – planter, dyr og mikroorganismer.

Økologiske vine er produceret uden brug af kunstgødning og pesticider, og med reduceret anvendelse af hjælpestoffer.

Ved produktion af økologisk vin i EU må der ikke anvendes pesticider og kunstgødning. Der må dog anvendes en vis andel husdyrgødning fra konventionelt dyrebrug, ligesom det er tilladt at anvende kobber og svovl imod svampesygdomme som f.eks. meldug.

Hvor meget må man tilsætte?

Der tillades op til 33 hjælpestoffer i vinfremstillingenEU’s definition, som alle skal være naturlige herunder f.eks. kalk og citronsyre, men igen er der ingen krav om deklarering.

Der skal kun oplyses om vinen indeholder sulfitter, og her er der ligeledes krav til det maksimale indhold af tilsatte sulfitter, nemlig max. 100 mg/L for rødvin og max. 150 mg/L for hvidvin.

Ved produktion af økologisk vin er det, modsat ved konventionel produktion, heller ikke tilladt at benytte sig af elektrodialyse eller kationbyttere ligesom vinen højest må opvarmes til 70 grader.

Hvilke andre økologiske mærkninger findes der?

Udover EU’s økologiske mærkning findes andre mindre organisationer, som har etableret skrappere standarder indenfor økologisk vinproduktion. F.eks. organisationen ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter. Vores tyske producent Mohr er certificeret ECOVIN-producent.

Smagsmæssigt ligger økologisk vin tættere på konventionel vin end for eksempel biodynamisk vin eller naturvin. Så det er en god start, hvis du vil vænne dig til at smage noget, der er tættere på druernes smag.

Når man taler økologi, så kan det også være i sammenhæng med naturvin, idet økologi ofte betegner “det, som foregår på marken”, mens naturvin handler om det, som foregår “i produktionen”. Så naturvin kan også være økologisk mærket, hvis druerne er økologisk dyrket, ligesom biodynamiske vine kan være mærket med både det biodynamiske demetermærke og en økologiske mærkning, idet de biodynamiske principper ligger ud over den økologiske certificering.

Vi har en masse dejlige økoloigske vine på lager – du kan læse om vores anbefalinger ovenfor, og finde dem, som du kan lide, i shoppen .