Økologisk vin

Stort udvalg af økologisk vin fra små producenter

Pesticider? Nej tak! Produktion af vin er gennem årene blevet mere og mere effektiv ved brug af sprøjtemidler. Det er effektivt og øger udbyttet med 30-40% i forhold til at lade være. Vil du undgå pesticider er løsningen ligetil – uden at det går ud over kvaliteten: Økologisk vin!

vores anbefaling:

Let og mineralsk!

Økologisk hvidvin fra Rheingau fra vinhuset Weingut Mohr. Riesling er indbegrebet af tysk hvidvin og få steder mestrer man den så godt som i Rheingau. Weingut Mohr har ca. 75% af sin jord beplantet med Riesling druen, og producerer et bredt udvalg af Riesling-vine, fra denne klassiker til enkeltmarksvine i Michelin kvalitet.

Vores udvalg af økologisk vin

clean

RENE VINE

Kun økologisk, biodynamisk og naturvin

HOS DIG HURTIGT

Hent selv i Kbh – eller få bragt ud fra DKK 29,-

Eksklusive vinhuse

Håndplukket udvalg fra fem små dedikerede vinhuse

TRYGT KØB

Høj score på Trustpilot
– Vi bytter hvis du ikke er tilfreds! 

Hvad er økologisk vin?

Økologi handler overordnet set om forholdene imellem de levende organismer og omgivelserne. Miljøet omfatter både de livløse omgivelser – klima, jordbundsforhold, geologi – og den levende del af omgivelserne – planter, dyr og mikroorganismer.

Økologisk vin er produceret uden brug af kunstgødning og pesticider, og med reduceret anvendelse af hjælpestoffer.

  • Ingen kunstgødning
  • Ingen pesticider
  • Kobber og svovl tilladt
  • 33 hjælpestoffer tilladt
  • Sulfitter tilladt

Ved produktion af økologisk vin i EU må der ikke anvendes pesticider og kunstgødning. Der må dog anvendes en vis andel husdyrgødning fra konventionelt dyrebrug, ligesom det er tilladt at anvende kobber og svovl imod svampesygdomme som f.eks. meldug.

Der tillades op til 33 hjælpestoffer i vinfremstillingen i EU’s definition, som alle skal være naturlige herunder f.eks. kalk og citronsyre, men igen er der ingen krav om deklarering.

Der skal kun oplyses om vinen indeholder sulfitter, og her er der ligeledes krav til det maksimale indhold nemlig max. 100 mg/L for rødvin og max. 150 mg/L for hvidvin.

Ved produktion af økologisk vin er det, modsat ved konventionel produktion, heller ikke tilladt at benytte sig af elektrodialyse eller kationbyttere ligesom vinen højest må opvarmes til 70 grader.

Hvor kan jeg smage?

Nyd eller køb økologisk vin her

Vi sælger kun vores vine til restuaranter og forhandlere, som vi elsker. De lægger passion og ære i at servere det bedste for deres kunder. Du kan også altid købe online.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?