Pesticider. Produktion af vin er gennem årene blevet mere og mere effektiv ved brug af sprøjtemidler. Det er effektivt og øger udbyttet med 30-40% i forhold til at lade være. Vil du undgå pesticider er løsningen ligetil - uden at det går ud over kvaliteten.

Er du til økologisk vin?

Økologi handler overordnet set om forholdene imellem de levende organismer og omgivelserne. Miljøet omfatter både de livløse omgivelser – klima, jordbundsforhold, geologi – og den levende del af omgivelserne – planter, dyr og mikroorganismer.

Økologisk vin er produceret uden brug af kunstgødning og pesticider, og med reduceret anvendelse af hjælpestoffer. 

  • Ingen kunstgødning
  • Ingen pesticider
  • Kobber og svovl tilladt
  • 33 hjælpestoffer tilladt
  • Sulfitter tilladt

Ved økologisk vinproduktion i EU må der ikke anvendes pesticider og kunstgødning. Der må dog anvendes en vis andel husdyrgødning fra konventionelt dyrebrug, ligesom det er tilladt at anvende kobber og svovl imod svampesygdomme som f.eks. meldug. 

Der tillades op til 33 hjælpestoffer i vinfremstillingen i EU’s definition, som alle skal være naturlige herunder f.eks. kalk og citronsyre, men igen er der ingen krav om deklarering.

Der skal kun oplyses om vinen indeholder sulfitter, og her er der ligeledes krav til det maksimale indhold nemlig max. 100 mg/L for rødvin og max. 150 mg/L for hvidvin.

Ved økologisk vinproduktion er det, modsat ved konventionel produktion, heller ikke tilladt at benytte sig af elektrodialyse eller kationbyttere ligesom vinen højest må opvarmes til 70 grader.

Vi har en masse dejlige økologiske vine på lager – du kan læse om to af dem nedenfor, og finde dem, som du kan lide, på shoppen.

Læs mere

Udvalgte økologiske vine