Naturvin

Naturvin fra små producenter

Ren saft og kreativitet! Vinproduktion har igennem tiden fulgt et system af regler og klassifikationer. Det har sikret stringens – men dæmpet kreativiteten. De nye producenter af naturvin leger løs og vil give dig oplevelsen af druerne så rent som muligt – og ofte uden egetræslagring. Kreativiteten er sat fri!

vores anbefaling:

Kostald og våd sommerjord

Petite Terre kommer fra L’île Rouge i Bordeaux, Frankrig. Det er en fantastisk fransk naturvin produceret på Merlot druer uden tilsætning af sulfitter og andre hjælpemidler.

Rødvinen er let perlende, frisk og frugtig med fine og lette taniner, duft af kostald og sommervåd jord. Den har kun ligget på ståltanke, så ingen tunge egetræstaniner her!

Vores udvalg af naturvin:

clean

RENE VINE

Kun økologisk, biodynamisk og naturvin

HOS DIG HURTIGT

Hent selv i Kbh – eller få bragt ud fra DKK 29,-

Eksklusive vinhuse

Håndplukket udvalg fra fem små dedikerede vinhuse

TRYGT KØB

Høj score på Trustpilot
– Vi bytter hvis du ikke er tilfreds! 

Hvad er naturvin?

Naturvin er så rent som det kan blive – lavet på økologiske eller biodynamiske druer og produceret uden brug af sulfitter og hjælpestoffer. Der findes ingen overordnede regler for denne type vin, og enhver kan i princippet betegne sin vin som naturvin. Som oftest er vinen lavet på økologiske eller biodynamiske (håndplukkede) druer, og der anvendes ikke tilsætningsstoffer – hverken kunstige eller naturlige ligesom brugen af sulfitter/svovl skal begrænses.

  • Ingen kunstgødning
  • Ingen pesticider
  • Kobber og svovl tilladt
  • Ingen hjælpestoffer i produktionen
  • Ingen sulfitter i produktionen

For at råde bod på de manglende regler i “naturvinjunglen” er der opstået en række private sammenslutninger, hvor en række producenter laver fælles aftaler om, hvordan produktionen skal foregå. I Frankrig blev foreningen Syndicat de défense des vins naturels stiftet i oktober 2019 og i foråret 2020 fik foreningen godkendt sine regler og principper hos de franske myndigheder, der står for kontrol af vinproduktion.

Naturvin har tidligere smagt lidt af rød saftevand tilsat gær – men niveauet er steget betragteligt de seneste år, og der venter dig nogle gode og meget rene vinoplevelser!

Vi har lige nu en masse dejlige naturvine på lager – du kan læse om vores anbefaling ovenfor, og finde dem, som du kan lide, på shoppen .

Vi kan især anbefale vinene fra den meget lille men ambitiøse producent i Bordeaux: Lile Rouge.

Hvor kan jeg smage?

Nyd eller køb NATURvin her

Vi sælger kun vores vine til restuaranter og forhandlere, som vi elsker. De lægger passion og ære i at servere det bedste for deres kunder. Du kan også altid købe online.

Aldersbekræftelse

Vi sælger alkohol, så du skal være minimum 18 år gammel for at handle på webshoppen. Er du over 18 år?