Ren saft og kreativitet. Vinproduktion har igennem tiden fulgt et system af regler og klassifikationer. Det har sikret stringens - men dæmpet kreativiteten. De nye producenter af naturvin leger løs og vil give dig oplevelsen af druerne så rent som muligt - og ofte uden egetræslagring. Kreativiteten er sat fri!

Er du klar til næste generation af naturvin?

Naturvin er så rent som det kan blive – lavet på økologiske eller biodynamiske druer og produceret uden brug af sulfitter og hjælpestoffer.

Der findes ingen overordnede regler for denne type vin, og enhver kan i princippet betegne sin vin som naturvin. Som oftest er vinen lavet på økologiske eller biodynamiske (håndplukkede) druer, og der anvendes ikke tilsætningsstoffer – hverken kunstige eller naturlige ligesom brugen af sulfitter/svovl skal begrænses.

  • Ingen kunstgødning
  • Ingen pesticider
  • Kobber og svovl tilladt
  • Ingen hjælpestoffer i produktionen
  • Ingen sulfitter i produktionen

For at råde bod på de manglende regler i “naturvinjunglen” er der opstået en række private sammenslutninger, hvor en række producenter laver fælles aftaler om, hvordan produktionen skal foregå. I Frankrig blev foreningen “Syndicat de défense des vins naturels” stiftet i oktober 2019 og i foråret 2020 fik foreningen godkendt sine regler og principper hos de franske myndigheder, der står for kontrol af vinproduktion.

Naturvin har tidligere smagt lidt af rød saftevand tilsat gær – men niveauet er steget betragteligt de seneste år, og der venter dig nogle gode og meget rene vinoplevelser!

Vi har en masse dejlige naturvine på lager – du kan læse om to af dem nedenfor, og finde dem, som du kan lide, på shoppen.

Læs mere

Udvalgte naturvine