Amourette 2021

kr. 149,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Amourette 2021 – Naturvin – Hvidvin fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig på økologisk og biodynamisk certificerede druer.

Let og frugtig vin på et mix af Sauvignon Blanc (60%) og Semillon (40%) fra vinstokke med en alder på 20-25 år. Druerne håndplukkes og vinen gærer naturligt. Der tilsættes et minimum af svovl. Vinen filtreres ikke. Der blev produceret 6.000 flasker i 2021.

Smag af frisk frugt og citrus samt en god eftersmag – Amourette 2021 er en klassisk og dejlig hvidvin, helt ren og uden “clouds”, men stadig biodynamisk og med et minimum af tilsatte sulfitter.

Serveres ved 8-10 grader og et godt match til lettere retter som tærte, kylling eller til ost.

Der er kun tilsat 25 mg sulfitter – og det er meget lidt – så den kategoriseres som naturvin i Frankrig, hvor grænsen er på 30 mg.

Vinen er certificeret såvel biodynamisk som økologisk.

Ivan producerer sine vine med så lidt indblanding som muligt, og dette er en herlig naturvin!

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Frisk frugt og citrus!

Land:

Frankrig

Certificering:

Økologisk og Biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

25 mg/L

Lagring:

Ståltank

Drue:

60% Sauvignon blanc
40% Semillon

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Amourette 2021?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!