Le Cacheniou 2021

kr. 139,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Le Cacheniou 2021 – Naturvin fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig på økologisk og biodynamisk certificerede druer. 

Det her er husets funky vin, og den har gæret færdig i flasken, dvs. det er en let perlende pet nat. Den er lavet efter principperne for naturvin. Den er på 100% Cabernet Sauvignon. Produktionen er på minimale 2000 flasker i 2021.

Le Cacheniou 2021 byder på en duft af friske bær og frugtig smag med en god syre og let sødme. Kan gemmes og drikkes over de næste 4-5 år.

Serveres ved 10 grader. Restsukker på 15 gram pr. liter, så en svag sødme og dermed perfekt som aperitif eller til en dessert.

Der er ikke tilsat sulfitter til denne lidt specielle og dejlige naturvin.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Vi ELSKER hønen!

Land:

Frankrig

Certificering:

Økologisk og Biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

<30 mg/L

Lagring:

Ståltank

Drue:

Cabernet Sauvignon
Merlot

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Le Cacheniou 2021?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!