Les Nénettes 2021

kr. 159,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Nenettes 2021 – Naturvin – Hvidvin fra Les Hauts de Riquets i Duras i Sydfrankrig på økologisk og biodynamiske certificerede druer.

Lavet af veninder, eller  ‘nénettes’ under ledelse af Léa fra Les Hauts de Riquets , deraf navnet og den muntre etiket!

Blød frisk ung naturlig hvid af 70% Semillon og 30% Muscadelle, høstet i september 2021. Druerne håndplukkes og vinen gærer naturligt.

Der tilsættes et minimum af svovl – kun 26 mg/l, hvilket er meget lidt, og Nenettes 2021 går derfor under kategorien naturvin i Frankrig.

Smag af frisk frugt og citrus samt en god eftersmag. Dejlig vin med godt syreindhold!

Serveres ved 8-10 grader og et godt match til lettere retter som tærte, kylling eller til ost.

Læs mere om vores besøg hos Les Hauts de Riquets i vores wine stories her

Facts om vinen:
Smagsnoter:
God syre!

Land:

Frankrig

Certificering:

Økologisk og Biodynamisk

Producent:

Les Hauts de Riquets

Sulfitter:

26 mg/L

Lagring:

Ståltank

Drue:

70% Sémillon + 30% Muscadelle

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Les Nénettes 2021?

Les Hauts de Riquets er beliggende for foden af Duras, en lille by med egen borg og marked en times kørsel fra Bordeaux. Vi besøgte Ivan i sommeren 2020 og oplevede hans kærlighed til jorden og omtanke for bæredygtig produktion. Dyrkningen er biodynamisk og Ivan i gang med at opbygge et økosystem, så de har bl.a. anskaffet sortfodssvin og går meget op i, at producere deres egen kompost og næring til vinrankerne.
På sigt er tanken at have et lille lukket økosystem. Sortimentet består af 5-6 vine, der produceres i små mængder. Haut de Riquets er i gang med en forvandling fra traditionel produktion til biodynamisk og lægger også energi i at formidle vinens historie gennem de nydesignede etiketter.

God jordenergi!
Ivan forsøger sig med nye idéer, når der produceres vin. Druerne består af den klassiske Merlot, og også druerne Malbec og Cabernet Franc har fundet vej til markerne, ligesom der produceres på Sauvignon Blanc og den sjældnere Chenin. Biodynamisk vin adskiller sig fra økologisk vin ved at antallet af tilsætningsstoffer er færre, og dyrkningen følger månens kalender. F.eks. har Ivan gravet deres amfora ned et sted i bakkerne, hvor der er speciel god jordenergi.
Hos Biowine tror vi på, at omhyggelig omtanke, passion og dedikation er vejen til god vin. Om det så lige bliver hjulpet på vej af god jordenergi må henstå i det uvisse – vinene er fantastiske og ganske unikke til prisen, så derfor kan du finde dem i shoppen!

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!