Champagne med respekt for naturen!
Champagne producenten Néret-Vély er en lille og relativt ny producent af naturlige champagner. Siden starten har de sat respekten for naturen højt – og de laver fantastisk spændende champagner!
Biodiversitet i fokus!
Néret-Vély sætter respekten for naturen højt. De bruger heste til pløjning, fordi det giver mulighed for at lufte jorden bedre end mekanisk arbejde med en traktor. En god gammel trækhest komprimerer simpelthen jorden mindre end en traktor. Dermed kan vinstokkene udvikle deres rødder dybt nede i jorden og absorbere al terroirets karakter. Og så er CO2 aftrykket meget lavere.
I arbejdet med at opdyrke et sundt økosystem har Carole plantet græs mellem vinstokkene og plantet frugttræer.
Det tiltrækker fugle og de rigtige insekter, som giver naturlig beskyttelse mod skadedyr.
Hun har også installeret en række insekthoteller, hvor insekterne har de bedste overnatningsmuligheder!
Alle druer plukkes naturligvis i hånden – og der anvendes naturligvis ingen kemiske ukrudtsmidler!
En lang rejse fra mælk til champagne!
Néret-Vély er en lille producent, som indtil for 30 år siden faktisk var en mælkeproducent. Men da champagne tog fart i senfirserne, så omlagde de produktionen og begyndte deres champagneeventyr.
Lidt efter lidt byggede familien en vingård op fra grunden og overtog med tiden omkringliggende marker. Midlerne var få, men Carole Néret var klar på at lægge et stort arbejde i at lykkes.
Hun fik hjælp fra dygtige ønologer og producerer i dag champagner med en stærk personlighed. Hun producerer cirka 40.000 flasker om året, hvilket er meget lidt i champagne.
Deres kærlighed for naturen ser man tydeligt på flaskernes etiketter! Vi er ret vilde med deres kreative og mindre klassiske udtryk!
Spændende blends på klassiske druer!
I legen med druerne udvikler Carole helt fantastiske og også innovative champagner.
Blandt de mere klassiske champagner finder vi f.eks. La 5 g!
Det er en Extra Brut Blanc de Noirs på 85% Meunier og 15% Pinot Noir. Det giver en fantastisk friskhed og fylde! Med en fin og diskret næse, noter af gule og hvide frugter og aromaer af matchcha-te.
I den mere innovative ende finder vi Les Sweet Ice!
Det er en overraskende og forfriskende Rosé de Noirs. Den er lavet på 92% Meunier og 8% Pinot Noir med hele 51g restsukker pr. liter. Det giver en lethed og ekstrem friskhed. Og er i øvrigt en fremragende base til cocktails med mynteblade, grapefrugt og lime.
Vi har taget en del af sortimentet fra Néret-Vély hjem, men ikke dem alle.
Vi lavede et smageevent, hvor 10 af vores gode kunder var med til at vælge champagnerne ud.
Dem, som de bedst kunne lide er dem, som du ser i shoppen!
Certificeringer i fokus!
Néret-Vély har for nylig opnået to certificeringer, nemlig HEV og VDC.
HEV står for High Environmental Value. Det er en miljøcertificeringsordning som har til formål at fremme bevarelse af biodiversitet, plantebeskyttelse, naturlig gødningsbrug og reduktion af vandforbruget.
VDC star for “Sustainable Viticulture in Champagne”. Det er en endnu strengere certificering med hele 99 kriterier, som skal opfyldes. Indenfor plantebeskyttelse, styring af gødning, biodiversitet, beskyttelse af det naturlige terroir, ”waste og by-product management”, samt reduktion af ”carbon footprint”.
Det er hverken økologisk eller biodynamisk certificering, men et skridt i den rigtige retning. De anvender en række af de samme metoder, som vi ser i biodynamisk vinproduktion og undgår også kemisk ukrudtsbekæmpelse. De to certificeringer indtænker også vandforbrug og CO2 reduktion, og dækker dermed også områder, som en rent økologisk eller biodynamisk certificering ikke dækker.