Assmannshäuser Höllenberg 2020

kr. 199,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken 2020 – Økologisk rødvin fra Mohr.

Toppen af tysk rødvin – på unge vinstokke!

På de berømte marker Assmannshäuser Höllenberg – lige omkring hvor Rhinen slår sit 90 graders knæk, henter Mohr sine druer til denne vin. Området giver gode vækstbetingelser for Pinot Noir (Spätburgunder), da skråningerne giver en perfekt vinkel imod solen ligesom Rhinen reflekterer varme og solstråler imod vinstokkene. Jordbunden af kvarts og skiffer er samtidig med til at holde på varmen.

Vinen her er produceret på de yngste vinstokke. Bemærk at vi har også storebroderen til denne vin der er lavet på druerne fra gamle vinstokke.

Vinen her lagrer 8 måneder på små fade af tysk eg. Smagen er klassisk af røde bær bl.a. hindbær, kirsebær og tranebær. Lette krydrede noter a la laurbær og løvstikke. Fine taniner og en vis mineralitet.

Er drikkeklar nu, men kan gemmes og modne yderligere de næste 4-6 år.

Bør serveres let køligt ved 14-16 grader og kan matche kraftigere retter og lagrede oste.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Enkeltmarks Pinot

Land:

Tyskland

Certificering:

Økologisk

Producent:

Mohr

Sulfitter:

Lagring:

Egetræ i 8 måneder

Drue:

Pinot Noir

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Assmannshäuser Höllenberg 2020?

Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.
Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling. Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Fokus på økologi!
Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur. Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.
Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter. De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!