Lorcher Krone Riesling 2020

kr. 229,00

På lager

– Bland 6 vine og spar automatisk 15%
– Fragt DKK 29,- på ordrer over 599,-
– Hurtig levering
– Trustpilot: 4,8/5

Mohr Lorcher Krone Riesling GROSSES GEWÄCHS 2019 – Økologisk hvidvin fra Tyskland

Tysk riesling fra Krone markerne!

Krone markerne ligger lidt sydligt i forhold til byen Lorch og er delt imellem en lang række producenter, som anvender betegnelsen Krone på deres vine herfra.

Mohr Lorcher Krone Riesling RHG Grosses Gewächs® referer til et regelsæt under vinsammenslutningen i Rheingau, som bl.a. har til formål at vinen i høj grad repræsenterer det terroir druerne dyrkes – i det her tilfælde skifer ligesom der også er begrænsninger på vinens restsukker.

Håndplukkede druer på de stejle skråninger ned imod Rhinen. Macererer i 4 dage og dernæst naturlig fermentering på små egefade og ståltanke.

En gylden vin med aromaer og smag af gule tørrede frugter og banan. Noter af kamille, honning og flint. Relativ lang eftersmag.

Serveres kølig ved 8-10 grader. Ideel til fisk og skaldyr, lyst kød, salater samt asiatiske retter.

Facts om vinen:
Smagsnoter:
Michelin Riesling!

Land:

Tyskland

Certificering:

Økologisk

Producent:

Mohr

Sulfitter:

Lagring:

Ståltank

Drue:

Riesling

Mere fra samme producent:

Hvem producerer Lorcher Krone Riesling 2020?

Weingut Mohr har til huse i Rheingau, der af mange anses som værende en af de mest spændende vinregioner i Tyskland. Rheingau snoer sig omkring 30 km langs Rhinens bredder, og er karakteriseret ved stejle skråninger med skifer og kvartsholdige jordarter.
Området er i stærk konkurrence med Mosel om at producere de bedste Riesling-vine. Næsten 80% af arealet i Rheingau er beplantet med netop Riesling. Pinot Noir eller Spätburgunder, som druen hedder på tysk, optager ca. 11-12% af arealet. De resterende 8-9% er et mix af forskellige druer som Müller-Thurgau, Weissburgunder (Pinot Blanc), Dornfelder mv.

Fokus på økologi!
Weingut Mohr kan føres tilbage til 1875, og drives i dag af 4. generation – Jochen Neher og hans hustru Saynur. Hun er af tyrkisk afstamning, og det giver sig i høj grad til udtryk i det visuelle udtryk, ligesom parret driver et spisested med fokus på netop det orientalske køkken.
Mohr har siden 2014 været en del af ECOVIN, der er en sammenslutning af 245 tyske økologiske og biodynamiske vinproducenter. De seneste år har man udvidet produktion, og har overtaget en række marker i området der tidligere har været dyrket konventionelt, men hvor man nu er i gang med omlægning til økologisk produktion.

Vær sikker på levering inden

SOMMERFERIEN

Hvis du bestiller senest mandag d. 15. juli kl. 18.00.

I perioden tirsdag d. 16. juli til og med søndag d. 4. august holder vi ferielukket. Du er meget velkommen til at bestille i den tidsperiode, og så sender vi mandag d. 5. august.

God sommer!